Sulhasen huomaamaton meikki – Parhaat vinkit miehen meikkaamiseen

Hääpäivänä usein korostetaan sitä, kuinka ‘all eyes are on the bride’. Ja niinhän kuuluukin! Kyseessä on iso päivä, jolloin morsian saa ilman muuta olla huomion keskipisteenä. Mutta entäs sitten sulhanen? Jos morsiamella on vimosen päälle meikit laitettuna ja sulhasen kasvoja ei taas ole ehostettu ollenkaan, ihon pienet virheet ja punoitukset saattavat tulla korostuneesti esille, etenkin kuvissa. Valokuvaaja tietysti voi tehdä vaikka mitä taikoja editointivaiheessa, joten sinänsä tämä ei ole ongelma. Jokainen sulhanen kuitenkin haluaa varmasti näyttää mahdollisimman freesiltä hääpäivänään, joten pieni ihon tasoittaminen sekä mahdollisten näppyjen tai tummien silmänalusten peittäminen ei ole ollenkaan pahitteeksi.

Aloitan sulhasen meikkaamisen aina samalla tavalla kuin morsiamen meikin: kysymällä mitä hän toivoo meikiltä. Toiveet usein riippuvat paljolti siitä, onko puoliso pyytänyt miehelleen lisättävän hieman meikkiä, vai onko toive tullut suoraa sulhaselta. Joskus sulhasella on itsellään toiveena esimerkiksi jonkun näppylän piilotus tai tummien silmänalusten kevyt häivytys, joskus hänen kommenttinsa on “no en mä oikein tiedä, laita nyt jotain että näyttää vähän paremmalta”. Etenkin jälkimmäisen toiveen kohdalla tavoitteena on se, että meikkiä ei huomaa ollenkaan; sulhanen huomaa vain peiliin katsoessaan että näytänpä freesiltä.

Katso seuraavalta videolta demo, jossa näytän miten luot “meikittömän” meikin sulhaselle:

Tässä vielä kertauksena parhaat vinkit:

 1. Puhdista ja kosteuta iho. Muista myös huulirasva, joka ei ole liian kiiltävä.
 2. Mätsää meikkipohjan sävy täydellisesti ihon kanssa. Mineraalimeikkipohjat ovat todella käteviä, koska niillä saat ihoon luonnollisen näköistä peittävyyttä ja mattaisuutta. Pyörittele tuotetta kevyesti iholle.
 3. Lisää ihoon luonnollisuutta mattaisella varjostustuotteella ja löysällä poskipuna/puuterisiveltimellä. Varjosta paikkoja johon aurinko osuisi muutenkin ensimmäisenä.
 4. Harjaa kulmakarvat, lisää halutessasi pieni määrä geeliä. Jos kulmakarvoissa on selkeitä koloja, meikkaa niitä tasaisemmaksi ohuella kulmakynällä ja kevyellä kosketuksella. Harjaa uudelleen.
 5. Viimeistele kokonaisuus suihkauksella viimeistelysuihketta.

Tuotesuositukset:

 • Embryolisse Hydra-Mat Emulsion -kosteusvoide / Kiehl’s Men Oil Eliminator Lotion
 • Lily Lolo -mineraalimeikkivoidepuuteri
 • Make Up For Ever – Sculpting Kit -varjostuspaletti
 • Carmex -huulirasva
 • NYX Micro Brow -kulmakynä sävyssä Ash Brown (luonnollinen ruskea, joka soveltuu hyvin suomalaisen ihon/hiusten sävymaailmaan)
 • Kulmakarvoihin Got2B Glued Spiking Glue -hiusgeeli
 • MAC Fix + Matte -viimeistelysuihke

Lue kurssista lisää painamalla kuvaa!

Haluaisitko oppia häämeikkien salat sekä rakentaa menestyksekkään uran meikkitaiteilijana? Vilja Vuolteen täysin uudistetulla Häämeikkien Huippuosaajaksi -verkkokurssilla syvennytään meikkidemojen ja häämeikin teorian lisäksi erityisesti meikkaajan urapolun rakentamiseen aina meikkipakin kokoamisesta brändäykseen ja asiakashankintaan. 

Lue lisää ja osta kurssi täältä!


Tilaa ilmainen verkkolehtemme, niin saat koottuna sisältömme eri kanavista + erikoistarjouksia emailiisi joka toinen viikko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *