Huolellisella suunnittelulla morsiamen näköinen häämeikki

Koemeikin aluksi häämeikin suunnittelu lähtee liikkeelle aina keskustelulla. Joskus olen huomannut, että asiakkaat saattavat helposti yrittää skipata tämän vaiheen yli sanomalla esimerkiksi “no kyllä sä tiedät varmasti, jotain kivaa ja hehkuvaa vaan”. Tämä kuitenkaan on harvoin asiakkaan ainoa toive. Kokemuksella voin sanoa, että tällaiset morsiamet voivat ihan yhtä suurella todennäköisyydellä olla erityisen tarkkoja lopputuloksesta, tai sitten ihan oikeasti huolettomia joille kelpaa mikä vaan kiva meikkilook. Siksi jatkankin aina haastattelua selkeästi, vaikka asiakas yrittäisikin sivuuttaa kysymykseni viittaamalla mun ammattitaitoon tai siihen “etteivät he ikinä meikkaa”. Jokaisella on loppujen lopuksi omat – usein alitajuiset – mieltymyksensä ja juuri ne koitankin koemeikin aikana saada selvitettyä.

Asiakkaan meikkitottumukset

Mä käyn koemeikin alussa läpi asiakkaan omat meikkitottumukset, ja vaikka he väittäisivät etteivät juuri meikkaa, kysyn silti mitä he laittavat jos joskus kuitenkin meikkaavat. Kyselen myös väritoiveista, hääpäivän asusta ja hiuksista. Nämä kaikki suunnitteluasiat voi kirjata ylös ja lähteä hahmottelemaan lopputulosta. Mä harvoin kysyn asiakkaan mielipiteitä meikin ollessa täysin kesken. Joskus teen kuitenkin alkuun “nössöversion” eli kevyemmän meikin mitä lähtökohtaisesti tekisin ja kysyn miltä tummuusaste tuntuu tässä kohtaa. Sitten asiakas voi kertoa jos haluaa että lisätään meikkiä. Usein urani alkuvaiheilla saattoi käydä niin, että se mitä ajattelin kevyeksi meikiksi olikin todella tumma jollekin muulle ja oli vaikeaa löytää yhteistä säveltä. Siksi teen nykyään aina aluksi liian kevyen, koska meikin vähentäminen aloittamatta täysin alusta on todella vaikeaa!

Häämeikissä useimmat toivovat neutraaleja sävyjä, mutta on silti tärkeää katsoa asiakkaan omaa värimaailmaa. Sopiiko asiakkaalle paremmin viileät, lämpimät vai kenties jotain siltä väliltä? Mun uudessa työkalussa – Meikkaajan Muistikirjassa – on tällaiset värikartat, joita voi testata asiakkaan kasvojen viereen ja miettiä mikä tuntuisi parhaalta sävymaailmalta. Vaikka käytettäisiinkin neutraaleja sävyjä, silti esimerkiksi poskiin ja huuliin tulevat sävyt ovat jollain tavalla punaiseen taittavia. Mutta sopiiko asiakkaalle sitten paremmin pinkit, oranssi vai koralliset sävyt (pinkin ja oranssin väliltä)? Näitä kaikkia voi helposti speksailla ja testailla värikarttoja hyödyntämällä.

Mun pohjasävyt ovat viileitä, joten kaikista parhaiten mulle sopii pinkit (vasemmalla), mutta myöskin koralliset sävyt (oikealla) sopii ihan kivasti.

Tuotetiedot ylös

On tärkeää muistaa kirjata ylös myös koemeikissä käytetyt tuotteet. Tällöin hääpäivänä ei tarvitse muistella että mitähän sitä tuli laitettua. Varsinkin jos asiakkaalla on herkkyyksiä tai allergioita. Mulla on erittäin hyvä muisti meikkituotteissa, mutta jos asiakas on käynyt tosi paljon etukäteen koemeikissä, niin saattaa unhoittua yksityiskohdat. Olen myös itse todella huono käyttämään puhelimen notes-appeja, joten suunnittelin tämän Meikkaajan Muistikirjan kaikkia teitä muita samanhenkisiä ajatellen! Muistikirjan voi huoletta heittää aina meikkipakkiin mukaan ja tarkistella sieltä informaatiot.

Meikkaajan Muistikirja on tehty Häämeikkien Huippuosaajaksi -verkkokurssin osaksi ja sinun käytännön apuvälineeksi asiakastyössä. Muistikirja on sähköisesti (PDF-muodossa) ladattavissa kurssialustalta kaikille kurssin ostaneille, ja kurssin ostaneilla on myös mahdollisuus tilata meikkikirja fyysisenä itselleen (tiedustelut emailitse info@fabulousfinland.fi). Lue myös Häämeikkien Huippuosaajaksi -verkkokurssista lisää TÄÄLLÄ.

Tilaa ilmainen Fabulous Finland Magazine, niin saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät artikkelit ja sisällöt sekä tiedon uusista kursseista ja tarjouksista!

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *