6 tulevaa hiuskilpailua – rohkeasti mukaan

Tieto tulevista kilpailuista ei aina tunnu tavoittavan kampaajia. Monesti kuulee, että kollegat eivät olleet tietoisia tulevista kilpailuista ja näin ollen niihin jää osallistumatta. Itseltäkin on monet kilpailut tulleet tietoon vasta, kun tulokset on julkaistu. Mistä saada tieto tulevista hiuskilpailuista? Tässä muutamia tulevia kilpailuja listattuna.

Hiuskilpailuja järjestetään ympäri vuoden. Livekilpailuja ei ole hetkeen ollut ja viime aikoina suurin osa kilpailuista on käyty kuvakilpailuina. Marraskuussa alkaa kaksi pohjoismaista kilpailua. Pinnin kilpailun tiedot julkaistiin eilen. Hairmagazinen järjestämä kilpailu kattaa myös pohjoismaat ja sarjat on julkaistu, mutta lisätiedot ovat vasta tulossa. Goldwellin Colorzoomin aikataulu on yleensä se, että työt palautetaan toukokuussa ja kesällä selviää ketkä lähtee edustamaan maailmalle. Muutamia muita kilpailuja löytyi myös.

Osassa kilpailuista rajataan osallistujia sillä, että on oltava tämän brändin edustus liikkeissä ja tuotemerkkien omissa kilpailuissa työt tietysti toteutetaan heidän tuotteilla. Tämä on täysin ymmärrettävää, mutta kilpailuista innostuneelle harmi, koska kaikkien tuotemerkkien edustuksia liikkeessä ei valitettavasti voi olla.

Omasta mielestä kilpailut, jotka panostavat kunnon tuomaristoon ovat mielekkäämpiä osallistua, kuin kilpailut joissa finaaliin pääsemiseksi esimerkiksi tarvitaan paljon tykkäyksiä somessa tms. Silloin paras ammatillinen osaaminen saattaa jäädä finaalista ulos vain siksi, ettei saa tarpeeksi tykkäyksiä.

Osaan näistä meinaan itsekin osallistua. Toivottavasti saadaan aikaiseksi kovatasoiset kilpailut, joihin mahdollisimman moni uskaltautuisi mukaan.  Kilpaileminen on upea tapa haastaa itseään ja ottaa mittaa ammatillisesti.


Goldwell Colorzoom

Joka vuosi käytävä kuvakilpailu, jossa valitaan jokaisen maan voittajat kolmessa sarjassa. Jokaisen sarjan kansallinen voittaja lähtee kilpailemaan maailmalle isoon finaaliin, jossa työ tehdään livenä tuomariston edessä. Vuonna 2019 finaali käydään Wienissä.

Kategoriat:

 • Alle 5 vuotta alalla olleet kampaajat – New Talent
 • Yli 5 vuotta alalla olleet kampaajat – Creative
 • Goldwell kouluttajat – Partner

Lue lisää kisasta: https://fi.goldwell.com/color-zoom/


HFC Trophy

Haute Coiffuren järjestämä kansainvälinen kilpailu. Kaikille avoin, ei tarvitse olla jäsen. Kilpailussa tehdään väri, leikkaus ja muotoilu naismallille. Kilpailukuvia on kaksi, kasvo,- ja kokovartalo. Kilpailutyö pitää olla lähetettynä 4.1.2019 mennessä.

Lue lisää kisasta: https://www.haute-coiffure.com/en/hcf-trophy-2019/


Nordic Hairstar

Pinnin järjestämä kilpailu. Kilpailuaika alkaa 1.11.2018 ja voittaja julkaistaan isossa gaalassa 18.5.2019.

Sarjoja on kaksi: kampaajat (naismalli) ja parturit (miesmalli). Kilpailussa haetaan Pinnin kanteen sopivaa kansikuvaa. Mallin teema on Fashion Look ja mallille tulee toteuttaa oma näkemys ensi kevään muodista. Lisäkkeet ja pidennykset ovat sallittuja.

Voittaja saa 1500e matkalahjakortin. Kilpailuaika on marraskuusta maaliskuuhun.

Lue lisää kisasta:


Nordic hair awards

Hairmagazinen järjestämä Nordic hair awards. Kilpailuaika alkaa marraskuun alussa. Tarkemmat kilpailusäännöt julkaistaan lähiaikoina. Voittajat julkaistaan 9.6.2019 Kööpenhaminan gaalassa.

Pohjoismainen kilpailu.

Sarjat:

 • Nordic Women’s Hairdresser of the Year
 • Nordic Men’s Hairdresser of the Year
 • Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year
 • Nordic Colour Technician of the Year 
 • Nordic Editorial Stylist of the Year
 • Nordic Young Talent of the Year 
 • Nordic Salon Design of the Year
 • Nordic Hairdresser of the Year 

Lue lisää kisasta: https://nordichairawards.com


Simply Natural Photo Awards

Kinnunen oy järjestää tänä vuonna uudistetun pidennyskilpailun. Kilpailussa etsitään parasta kuvaa mallista, jolle on käytetty Simply Naturalin pidennyshiusta. Somessa kolme eniten ääniä saanutta työtä pääsee finaaliin, joka käydään Hiusyrittäjien risteilyllä. Kilpailun voittanut kampaaja saa 1500e arvosta pidennysmateriaalia. Kilpailutyö pitää palauttaa viimeistään 31.1.2019.

Lue lisää kisasta: https://simplynatural.fi/photo-awards


World Style Contest

Davines-kampaajien oma kansainvälinen kilpailu. Vaaditaan, että Davineksen tuotteet ovat liikkeessä myynnissä. Alkukilpailujen kymmenen parasta kampaajaa pääsee finaaliin loppuunmyytyyn World Wide Hair Tour Reykjavik 2019 -tapahtumaan. Finaalin voittaja pääsee tekemään oman hiusmuotikokoelmansa, joka esitellään kansainvälisten muotilehtien sivuilla. Sivustolla vielä edellisen vuoden tiedot kilpailusta, mutta osallistumiskaavake on maahantuojan mukaan jo auki.

Lue lisää kisasta: http://www.davines.com/en/rules/wsc/


Muut hiuskisat

Näiden lisäksi vuosittain on kilpailtu myös Fudgen Mixology Master ja Wellan Trendvision. Näistä vuoden 2019 kilpailuista ei kuitenkaan ole vielä lisää tietoa saatavilla.

Otan mielelläni vastaan tietoa muista tulevista kilpailuista!

Tilaa Fabulous Finland – sivuston uutiskirje, niin saat tietoa uusista kilpailuista suoraan sähköpostiisi. Tulossa myös muita blogipostauksia kilpailemisesta.

– Janica Ström

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *