Koemeikki – Häämeikkaajan opas

Häämeikkaajan opas -sarjassa käydään läpi asioita, jotka liittyvät nimenomaan häämeikkaukseen. Jos meikkaat morsiamia, koemeikin tekeminen kuuluu työnkuvaasi. Millaisia asioita koemeikissä olisi siis hyvä käydä läpi? Mitä koemeikissä tehdään?

Mikä on koemeikki?

Koemeikkejä on erilaisia: jotkut kutsuvat suunnittelua ja pientä testailua koemeikiksi, kun joillekin koemeikki tehdään täysin samalla tavalla kuin hääpäivänäkin. Jotkut sisällyttävät koemeikin häämeikin hintaan ja jotkut laskuttavat siitä erikseen.

Jotkut asiakkaat pitävät koemeikkiä ikään kuin testinä, jonka kautta he haluavat selvittää, onko meikkaaja tarpeeksi hyvä ja löytyykö yhteinen sävel. Meikkaajan portfolio tulisi kuitenkin olla se, minkä pohjalta asiakas valitsee meikkaajan ja koemeikissä valintapäätös pitäisi olla jo tehtynä. Tällä tavalla koemeikki voidaan käyttää oikeaan tarkoitukseensa, eli meikin testaamiseen. Koemeikin ei siis ole tarkoitus olla koe-esiintyminen meikkaajalle, vaikka asiakas niin joskus ajatteleekin. Meikkaajana sinun täytyy tarjota kattava esitys meikkaustyylistäsi ja taidoistasi portfoliossa, jotta asiakas luottaa sinuun jo ennen koemeikkiä.

Jotkut tekevät koemeikissä esimerkiksi yhden silmän tietyllä tyylillä ja toisen eri tyylillä. Tämä voi olla toimiva systeemi, jos asiakas ei etukäteen osaa päättää haluaako klassisen silmämeikin vai esimerkiksi smokey eye -tyylin. Tämä käytäntö on kuitenkin aika harvinainen enkä esimerkiksi itse lähes koskaan meikkaa silmiä keskenään erilaisilla tyyleillä. Jos kuitenkin teen näin, niin pyrin siihen, että saan lopuksi silmämeikit näyttämään samanlaisilta molemmissa silmissä. Näin asiakas kehtaa liikkua ulkona meikissä ja fiilistellä upeaa lookkiaan koko loppupäivän.

Teen koemeikin aina samalla tavalla, kuin tekisin sen hääpäivänä. Alusta loppuun ja ripsitupsujen kanssa. Näin asiakas pääsee oikeasti näkemään millainen meikki tulee olemaan ja myös testaamaan meikin pysyvyyden.

Meikkipohjan testaaminen koemeikissä on tärkeää. Kaikkien ihot ovat erilaisia ja vaikka jollekin asiakkaalle sopii tietty meikkipohja esimerkiksi öljyiseen ihoon, sama meikkipohja ei välttämättä pysy toisella saman ihotyypin asiakkalla yhtä hyvin. Kysele asiakkaalta hänen meikkipohjamieltymyksesistään ja keksikää yhdessä sopiva ratkaisu.

Koemeikissä on myös tärkeää kertoa asiakkaalle, että jos hän toteaa hääpäivänä haluavansa tehdä meikkiin muutoksia, sinä et ota sitä henkilökohtaisesti. Hääpäivä on morsiamen päivä ja hänen mielipiteensä on ainoa jolla on väliä. Sinä olet paikalla vain toteuttamassa asiakkaan unelmien häälookin.

Huulipunan valinta

Koemeikin yhteydessä olisi myös hyvä päättää, mitä huulipunaa hääpäivänä laitetaan ja miten tuotteen kanssa toimitaan. Huulituotetta joutuu päivän aikana lähes poikkeuksetta lisäämään, joten suunnitelma olisi hyvä olla olemassa jo ennen hääpäivää. Laitatko asiakkaalle sinun huulipunaasi ja annat sitä hänelle mukaan pienessä purkissa, josta hän pystyy lisäilemään sitä päivän aikana huulisiveltimellä tai kertakäyttöisellä huulikiiltosiveltimellä? Vai onko sinulla myynnissä punia, joista voit myydä asiakkaalle jonkun mukaan? Tai käykö asiakas itse ostamassa punan tai tuo jo valmiiksi omistamansa? Vaihtoehtoja on monia, mutta kannattaa tehdä suunnitelma valmiiksi koemeikissä.

Pyydä asiakasta etsimään ennen koemeikkiä muutama inspiraatiokuva, joista saat hieman ideaa hänen toivomastaan tyylistä. Jos mahdollista, niin olisi hyvä myös selvittää asiakkaan oma meikkaustyyli, jotta tiedät mitä alueita hän tykkää korostaa kasvoillaan. Joskus asiakkaalla saattaa olla esimerkiksi tietty tyyli korostaa kulmakarvojaan tai varjostaa kasvojaan.

Otan usein kameralla kuvat morsiamesta niin koemeikissä kuin hääaamunakin. Lähetän usein koemeikistä kuvan asiakkaalle jotta hän näkee myös sen, miltä meikki näyttää kuvassa ja voi vielä halutessaan tehdä meikkiin muutoksia. Hääaamun kuvan lähetän myös asiakkaalle muistoksi ja kysyn samalla saanko julkaista kuvan some-kanavillani. Jos lupa tulee, julkaisen kuvan yleensä Instagramiin ja tasaisin väliajoin muutamien kuvien ryppäinä myös Facebookiin.

Vasemmalla Jonnan koemeikki ja oikealla häämeikki

Tilaa ilmainen Fabulous Finland Magazine, niin saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät artikkelit ja sisällöt sekä tiedon uusista kursseista ja tarjouksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *