Miten häämeikki eroaa juhlameikistä? – Häämeikkaajan opas

Mä olen usein ihmetellyt, miksi monilla ammattilaisilla häämeikin hinta on naurettavan halpa. Olen kuullut monesti sanottavan, että asiakkaat valittavat jos häämeikki on kalliimpi kuin esimerkiksi juhlameikki ja että sitä on mahdotonta perustella asiakkaalle. Häämeikki on kuulemma vain sitä kuuluisaa häälisää, jota kaikki hääalan ihmiset laskuttavat. Tavallaan juhlameikki ja häämeikki ei sen yhden tunnin aikana (joka käytetään meikkaamiseen) eroa toisistaan. Tavallaan ne taas ovat kaksi aivan eri asiaa. Jaan tässä artikkelissa ajatuksiani häämeikin ja juhlameikin eroista sekä oman näkökulmani asiaan.

Häämeikki sis. koemeikki

Häämeikkiin sisältyy lähes aina koemeikki. Itse teen koemeikin aina huolellisesti alusta loppuun samalla tavalla kuin tekisin häämeikin. Varaan koemeikkiin kuitenkin pidemmän ajan kuin itse häämeikkiin, koska suunnitteluun yhdessä morsiamen kanssa ja erilaisten asioiden testailuun menee aikaa: 1,5 tuntia koemeikkiin + siveltimien pesu ja meikkipakin siistiminen sen jälkeen. Aikaa kuluu tässä vaiheessa vähintään kaksi tuntia. Lue lisää koemeikistä kirjoittamastani artikkelista täältä:

Viestittely asiakkaan kanssa

Viestittely morsiamen kanssa alkaa usein jo yli vuosi ennen päivämäärää. Jokainen tietysti itse määrittelee koska alkaa ottamaan varauksia kesän lauantaipäiville vastaan, mutta itse olen kokenut tarpeelliseksi varata aika jo hieman yli vuosi etukäteen. Kyselyitä saattaa kuitenkin tulla jo melkein 1,5-2 v. etukäteen. Jos joku asiakas kysyisi minulta aikaa ripsienpidennyksiin yli vuosi etukäteen ja pyytäisi varaamaan päivän kalenteriin ja lupaamaan että olen juuri silloin paikalla juuri tuohon aikaan, tuntuisi se aivan absurdilta. Häämeikissä tämä on kuitenkin ihan perusjuttu. Jos lupaan olla silloin paikalla, minun tulee olla silloin paikalla. Viestittely, selvittely, sumpliminen. Tähänkin kuluu morsianten kanssa paljon aikaa, joidenkin kanssa enemmän ja joidenkin vähemmän. Mutta jo se, että päivämäärä varataan niin hyvissä ajoin, on rahan arvoista. 

Sesonki

Häämeikit ovat Suomessa kovin sesonkiluontoisia. Häämeikeillä voi tienata elantoaan lähinnä toukokuun puolivälistä ehkä syyskuun puolivälille lauantai aamupäivisin. Tästä muodostuu suunnilleen 18 päivän aikaikkuna vuodessa tehdä häämeikkejä, mikä on aika vähän. Varaan usein yhdelle morsiamelle koko päivän, koska silloin pystyn olemaan joustavampi asiakaspalvelija. Jos esimerkiksi hääseurueen puolelta tulee yllättäviä aikataulumuutoksia, pystyn joustamaan omassa aikataulussani. Usein samassa seurueessa on useita meikattavia; morsiamen lisäksi päivä täyttyy kaasojen, äitien tai anoppien juhlameikeistä. Jos lauantaille on varattu vain yksi morsiamen meikki, saatan ottaa siihen hyvällä aikavaralla myös toisen yksittäisen morsiamen.

Mun palveluista ja hinnoista voi käydä lukemassa täältä: https://www.viljavuolle.fi/palvelut/

Miksi nostaa häämeikin hintaa?

Mä olen itse käyttänyt tuhansia euroja ja tunteja oman ammattitaitoni hankkimiseen. Olen erikoistunut juurikin hää- ja juhlameikkeihin ja rakentanut itselleni brändin sen ympärille. Olen urani aikana lähes joka vuosi hieman nostanut hintaa häämeikilleni, koska joka vuosi mulla on enemmän kokemusta, koulutusta ja meikit aina vaan paranee 😉 Perustelen (lähinnä itselleni, asiakkaat ei oo enää muutamaan vuoteen tingannut tai kyseenalaistanut) mun hinnan nostoa kaikilla näillä asioilla mitä tähän artikkeliin olen kirjoittanut. Tän tekstin tarkoitus ei kuitenkaan ole lähteä kukkoilemaan omalla osaamisellani, vaan saada sut ymmärtämään miksi luultavasti myös sun kannattaa nostaa hintoja.

Jos teet häämeikkejä esimerkiksi kampaajan työn ohella ja vaikka tekisit niitä vain kymmenen kesässä, sulla pitää silti olla meikkipakissa kaikki tarvittavat tavarat. Meikkipakin tavaroihin ja ylläpitämiseen saa helposti uppoamaan 500-1000 euroa. Jos hinta häämeikille koemeikkeineen on esimerkiksi 80 euroa ja olet yhteensä käyttänyt siihen ajastasi ehkä n. 3-4 tuntia, ei tuntipalkaksi kulujen jälkeen jää montaakaan euroa, jos ollenkaan. Olen usein myös kuullut argumentteja hintojen nostamista vastaan. “Ei kukaan muu laskuta tän enempää, en mäkään voi”. No, mitä jos sä vaan yksinkertaisesti olet paikkakuntasi paras meikkaaja ja asiakaspalvelija, ja sulla on upea portfolio millä näyttää sun mielettömät skillssit? Ja vaikka et olisikaan maailman paras, mutta silti taitava ja sulla on se portfolio – voit nostaa hintaa. Morsian mielellään maksaa siitä, että takuuvarmasti näyttää upealta omana hääpäivänään. Myöskin joillekin asiakkaille jo se, että uskallat pyytää 30 tai vaikka 100 euroa enemmän kuin naapurin kosmari, kertoo siitä että sä uskot omiin kykyihisi ja teet laadukasta työtä. Ja pitää myös muistaa se että joillain vaan on fyrkkaa! Jos se pikkubudjetilla naimisiin menevä 22-vuotias opiskelija ei sua palkkaa, niin voi olla että samalle lauantaille saat buukattua asiakkaaksi 36-vuotiaan työssäkäyvän naisen, jolla on rahua hääbudjetissa ja jolle meikki on yksi tärkeimmistä elementeistä häälookissa.

Tsekkaa mun tuotevinkit häämeikkipakkiin täältä:

Miten kasvattaa itseluottamusta häämeikkien tekemisessä?

Paras tapa kasvattaa itseluottamusta millä tahansa osa-alueella on treenaaminen. Jos sua jännittää tehdä meikki morsiamelle, koska olet tehnyt edellisen joskus puoli vuotta sitten, tähän on yksinkertainen ratkaisu. Keräät meikkikamat, pyydät kaverin, siskon, äidin tai serkun meikkipenkkiin ja rupeat sutimaan. Otat puhelimella hyvässä valossa ennen/jälkeen -kuvat. Toista sama aina kun mahdollista. Pikkuhiljaa jännitys alkaa kaikkoamaan ja sivellin pysymään kourassa.


Jos haluaisit hioa meikkaustaitojasi Viljan opissa, tsekkaa kurssisivuiltamme tulevat verkko- ja livekurssit!

Tilaa ilmainen Fabulous Finland Magazine, niin saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät artikkelit ja sisällöt sekä tiedon uusista kursseista ja tarjouksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *