Meikkaajalle: Parhaat Vinkit Helppoon Huulipunan Levitykseen

Joillekin huulipuna on meikin tärkein osa-alue, joidenkin mielestä sen voi hyvin skipata. Varsinkin jos asiakas kuuluu ensimmäiseen kategoriaan, on tärkeää että huulimeikin toteutus onnistuu ammattimeikkaajalta tarkasti ja nopealla aikataululla. Urani alkuaikoina huulimeikki oli aina se kohta jota inhosin ja toivoin että asiakas sanoisi “Mulle vaan jotain huulikiiltoa, kiitos”. Jostain syystä tuntui, ettei huulista ikinä tullut tarpeeksi hyvät. Pahin asia mitä voisi tapahtua koko meikkaajan uralla olisi…. että joku pyytäisi punaisia huulia.

Näistä vuosista olen tullut pitkän matkaa ja nykyään huulet on yksi mun lemppareista toteuttaa! (Toim. huom. Okei, mun kursseilla usein naureskellaan, että kaikki meikin osa-alueet on mun lempparijuttuja “Siis tää on mun lemppari!! Sit tulee yks mun lempparivinkki! Sit päästäänkin mun lempiasiaan!”).

Ensimmäinen käänteentekevä hetki oli, kun tajusin alkaa tosissani harjoittelemaan huulten meikkausta. Toinen “ahaa” momentti oli, kun tajusin ostaa kunnon huulisiveltimiä. Kolmas oli Advanced Beauty Theory -kurssilla Losissa, kun mun opettaja tuli tarkistamaan työtä ja valitti aina pienenpienistä yksityiskohdista: “You gotta fix this!“. Lopulta se iskostui itselläkin tajuntaan ja opin korjaamaan linjat jo ennen kuin pyysin opettajaa katsomaan. Huulen raja ei voi olla semi-ok, vaan se pitää olla täydellinen.

Kokosin tähän artikkeliin muutamia vinkkejä, jolla toteuttaa asiakkaalle upeat punahuulet ja päästä huulipunapeloista eroon!

Panosta huulisiveltimiin

Osta omaan käteen sopivia, pyöreäpäisiä flättejä siveltimiä ja kohtele niitä rakkaudella. Pese siveltimet aina hellävaraisesti ja puristele vesi pois ennen kun laitat ne kuivumaan. Jos niitä kohtelee kovilla otteilla, ne alkaa hapsottamaan ja niistä tulee kertaheitolla hyödyttömiä huulimeikkiin! Toki niitä voi sitten hyödyntää vaikka peitevoiteeseen tai silmämeikkiin, mutta huulisiveltimen tarkkuus on kaiken a ja o.

Mä oon löytänyt elämäni parhaat huulisiveltimet yllättäen ihan taidekaupoista. Parhaan malliset löytyy yleensä nimellä “small filbert brush“. Myös Bdellium Tools -merkin Lip Brush -siveltimet ovat olleet mun suosikkeja!

Levitystekniikka

Kun levität asiakkaalle huulipunaa, muista nämä asiat:

  1. Pyydä asiakasta hymyilemään ja tarkista että alahuulen rajaus on siisti. Varsinkin muhkeiden huulien kanssa alahuulen alapuoli jää piiloon ja rajaus saattaa näyttää hyvältä kunnes totuus paljastuu hymytestin avulla.
  2. Pyydä asiakasta avaamaan suuta jotta voit levittää huulipunaa tasaisesti. Muista myös yhdistää ylä-ja alahuuli ulkonurkassa.
  3. Tarkkaa reunaa tehdessä ota siistiin (= ei hapsottavaan) huulipunasiveltimeen väriä ja laita se “flätiksi” huulten reunaa pitkin. Tee selkeää pitkää vetoa lyhyiden nykäysten sijaan, jotta saat kauniin tasaisen reunan. Yleensä ylähuulta meikatessa ihoa pitää hieman venyttää sormen avulla, jotta tasainen lopputulos on mahdollinen.
  4. Jos teet mokan, älä yritä pyyhkiä rajan ylimenevää aluetta tarkasti. Putsaa alue kunnolla myös huulen kohdalta, levitä päälle kevyesti peitevoidetta ja tee raja uudelleen.

 

Preppaa huulet hyvin

Cinema Makeup School -koulussa kurssilla ollessani opin myös maailman parhaan huulikuorintavinkin, jonka siskoni Veera demonstroi allaolevassa videossa! Veera lensi kylmästä Suomesta moikkaamaan mua Losin lämpöön ja tuli yhtenä päivänä malliksi meikkikurssille. Veeran huulet olivat pitkän lennon ja Suomen talvisään runtelemat (you know, rohtuneet ja repaleiset) ja mulle iski pieni paniikki miten saisin näistä huulista portfoliokelpoiset meikin avulla. Mun opettaja selitti että hätä ei ole tämännäköinen ja kävi hakemassa kupin vettä keittiöstä ja ohjeisti Veeran kuorimaan sen avulla huulet! Tsekkaa videolta miten asiakas voi tehdä itselleen pikakuorinnan vanulapun ja veden avulla!

Jenkeissä käytetään paljon “exfoliating” -tyyppisiä vanulappuja, joissa on pieniä nystyröitä pinnassa. Tällaisella on helppo kuoria huulet, mutta myös normivanulappu kelpaa tähän hommaan! Tärkeintä on lämpö ja kosteus, jonka avulla huulten iho pehmenee. Kuorivia vanulappuja saa kyllä Suomestakin, esimerkiksi Kicksistä!

Extraa asiakaspalveluun: Anna asiakkaalle huulipunaa mukaan

Suurin osa huulipunista ei tule pysymään asiakkaan huulilla koko päivää. Jos asiakkaalla ei ole omaa huulipunaa mukana, eikä ole myynnissä oikeanlaista sävyä, annan asiakkaalle pikkupurkkiin mukaan sitä punaa, jota käytin. Laitan pieneen minigrip-pussukkaan purkin sekä pari kertakäyttöistä huulikiiltosivellintä, joiden avulla on helppo sitten lisätä punaa. Tsekkaa myös allaoleva TikTok asiakkaalle mukaan laitettavan touch-up pussin kokoamisesta.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla sun huuligame lähtee ihan uuteen nousuun! Puspus!

Tilaa ilmainen Fabulous Finland Magazine, niin saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät artikkelit ja sisällöt sekä tiedon uusista kursseista ja tarjouksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *