Meikkikouluttautumassa Los Angelesissa – Häämeikeistä editorial-meikkien ja airbrushin maailmaan

Jos oot tutustunut mun tähänastiseen matkaan meikkaajana, niin ehkä tiedätkin että mulla ei ole mitään virallista meikkaajan ammattitutkintoa. Sen sijaan oon kerryttänyt ammattitaitoani vuosien varrella itseopiskelun ja harjoittelun kautta, mutta myös kouluttautumalla erilaisilla tiiviskursseilla. Yksi mun ihan lemppari kurssikokemuksista oli vuonna 2017, kun menin Losiin kolmen viikon mittaiselle “Advanced Beauty Theory” -kurssille Cinema Makeup Schooliin. Tältä kurssilta tarttui mukaan paljon itsevarmuutta omaan tekemiseen ja aiempien taitojen vahvistusta, mutta myös ihan uusia ja mulle entuudestaan tuntemattomia taitoja ja tekniikoita. Kun tänä keväänä oltiin Annin kanssa reissussa Losissa, fiilistelin ja muistelin paljon tätä vuosien takaista kurssia, ja halusinkin avata teille vähän mitä kaikkea kurssilla tuli opittua ja tehtyä!

2017 vuoteen mennessä olin jo monen vuoden ajan tehnyt hää- ja juhlameikkejä, mutta esimerkiksi rohkeammista editorial-tyylisistä meikeistä mulla ei vielä ollut niin vankkaa kokemusta. Sen lisäksi että halusin päästä kokeilemaan jotain aivan uutta, halusin myös nimenomaan päästä oppimaan lisää meikkauksen teoriasta. Meikatessa tein monia asioita ikään kuin intuitiivisesti, mutta halusin tietää faktana miksi tiettyjä asioita tehdään tietyllä tavalla tai miksi jokin näyttää tai ei näytä hyvältä.

Tilaa ilmainen verkkolehti, niin saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät artikkelit sekä tiedon kursseista ja tarjouksista!

Tovin etsittyäni ja tutkittuani löysin Los Angelesista meikkaukseen ja special effects -maskeeraukseen erikoistuneen Cinema Makeup Schoolin. Vuonna 1993 perustettu koulu tarjoaa monipuolista meikkikoulutusta aina laajemmista diplomikoulutuksista tiiviimpiin kursseihin ja workshoppeihin. Kurssi jolle osallistuin vuonna 2017 (Advanced Beauty Theory) oli mahdollista käydä yksittäisenä kurssina – kuten minä tein – mutta kaikki muut tuolloin kurssilla kanssani olleet suorittivat koko vuoden mittaista meikkaaja/maskeeraajakoulutusta. Kurssi kesti kolme viikkoa ja maksoi muistaakseni noin 3500 dollaria, joten kestoon ja kurssin laajuuteen nähden hinta-laatusuhde kohdillaan.

Kerron alla olevalla videolla tarkemmin itse kurssin sisällöstä, siellä toteutetuista lookeista, mitä kurssista jäi käteen ja mitä tykkäsin. Katso video alta!

Summa summarum: kouluttautuminen kannattaa aina. Mun mielestä on ihan super hyödyllistä käydä erilaisilla kursseilla, sellaisillakin jotka ei välttämättä olisi sitä ihan sun ydintekemistä. Tätä kautta voit löytää ihan uusia ulottuvuuksia ja myös rohkeutta omaan tekemiseen. Esimerkiksi itselleni airbrush-tekniikalla tatuointien tai 3D-efektien tekeminen ei millään tavalla liity mun päivittäiseen työhön hää- ja juhlameikkaajana, mutta oli silti ihan mahtavaa päästä tutustumaan tekniikkaan kurssilla ja todeta että onpahan tuotakin tullut kokeiltua!

Oon myös aina halunnut korostaa kaikille meikkaajan ammatista kiinnostuneille, että ammattimeikkaajaksi on yhtä monta eri polkua kuin on tekijöitäkin. Jollekin sopii parhaiten käydä pidempi ammattitutkinto, kun taas toinen kokee parhaaksi kerryttää osaamista pienemmillä koulutus- ja harjoituskokonaisuuksilla. Eli kannattaa rakentaa just sellainen opintopolku kuin itse näet parhaaksi. Meikkaajan ammatti on jatkuvaa oppimista, joten suurella todennäköisyydellä tulet kuitenkin päivittämään osaamistasi vuosien varrella lukuisilla eri kursseilla, ja mikäpä sen parempaa! Itse ainakin sytyn uuden oppimisesta super paljon, koska sitä mukaa kun opin itse paremmaksi meikkaajaksi, voin myös jatkuvasti jakaa mun oppilaille uutta oppia ja inspistä, and that is what I truly love to do!

-Vilja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *