Melkein meikitön meikki: Viimeistelty, mutta luonnollinen look

Miten meikata asiakas, joka ei halua näyttää meikatulta?

Mä oon aina pyrkinyt meikissäni siihen, että asiakas ei näyttäisi maskeeratulta, vaan meikki olisi ikään kuin osa häntä. Joskus tulee asiakkaita, jotka ei oikeastaan edes halua meikkiä, mutta haluaisivat silti näyttää vähän paremmalta, skarpimmalta ja viimeistellyltä. Mitä tehdä näiden asiakkaiden kanssa? Tärkeintä on kysyä asiakkaalta aina minkälaisen meikin kanssa hän tuntee olonsa mukavaksi. Meikkiä voi yleensä kuitenkin laittaa itseasiassa aika paljonkin, ilman että asiakas näyttää meikatulta. 

Mallille tehty ehostus, jossa hän näyttää huolitellulta ja viimeistellyltä, mutta ei erityisen meikatulta.

1. Putsaa kasvot ja kosteuta iho käyttäen heleyttävää kosteusvoidetta. Mun lemppari on Kiehls Ultra Facial Moisturizer, johon on sekoitettu Macin Strobe Creamia. Rasvaa myös huulet, käyttäen esimerkiksi Elisabeth Ardenin Eight Hour Creamia. Näin iho näyttää jo lähtökohtaisti paremmalta ja terveemmältä!

2. Levitä luomille ihon sävyä tasoittavaa pohjustustuotetta, esimerkiksi MACin Paint Pot voidemaista luomiväriä sävyssä Painterly (vaaleanpunertava neutraali) tai Soft Ochre (kellertävä neutraali). Levitä sen jälkeen kevyesti satiinista neutraalinsävyistä luomiväriä (ei shimmeriä, mutta kevyesti hehkuvaa) koko luomen alueelle. Häivytä sen jälkeen luomivakoon hieman bronzeria, jotta saat rakennettua hieman varjostusta silmiin, ilman että ne näyttävät liian meikatuilta.

3. Useimmat asiakkaat käyttävät ripsiväriä, vaikka eivät juuri muuten meikkaisi. Voit käyttää ripsien viimeistelyyn siis pelkästään taivutus+ripsari -yhdistelmää tai juhlavampaan tarkoitukseen voit selvittää asiakkaalta, voisiko ripsiin laittaa kenties superlyhyitä ripsitupsuja tuuhentamaan omia ripsiä hieman. Niillä saa katseeseen säihkettä, ilman että kukaan edes huomaa lisäripsiä.

4. Tee rajaus ripsirajan alakautta ripsien sekaan (=tightlining) sen sijaan, että tekisit sen ripsirajan yläpuolelle normaaliin tapaan. Tällöin efektiksi tulee tuuheammat ripset ja hieman intensiivisempi katse, eikä niinkään “supermeikattu”. Yläluomelle ripsirajaan voi laittaa kenties ihan hieman ruskeaa luomiväriä ohuella viistolla siveltimellä, jos haluaa hieman kasvattaa silmän kokoa.

5. Korjaa kulmien muotoa, mutta käytä siihen pienin mahdollinen määrä tuotetta. Väriä voi hieman syventää, jos se on olematon, mutta pidä kulmat luonnollisina. Kun olet meikannut kulmat, harjaa ne läpi useampaan kertaan, jotta meikki pehmenee. Käytä väritöntä geeliä ja harjaa karvat yläviistoon.

6. Pohjameikki tulee valita asiakkaan toiveiden, ihotyypin sekä ehostuksen käyttötarkoituksen mukaan. Jos kyseessä on häämeikki, jonka täytyisi kestää aamusta iltaan, kannattaa käyttää pysyväistä meikkipohjaa, mutta hyvin pieniä määriä. Kostealla sienellä levitettynä peittävänkin meikkipohjan voi saada näyttämään kevyeltä ja kuulaalta. Käytä minimaalinen määrä puuteria t-alueella ja jätä muu alue puuteroimatta. Käytä tällöin varjostuksiin ja poskipunaan voidemaisia/nestemäisiä tuotteita. Jos meikkipohja täytyy kuitenkin kiinnittä kaikkialta ja haluat käyttää puuterimaisia varjostus/poskipunatuotteita, valitse puuteriksi valoa heijastava ohut puuteri. (Kuten esimerkiksi Lily Lolon Translucent Silk -viimeistelypuuteri)

7. Suihki lopuksi viimeistelysuihketta, jotta saat kasvoille luonnolisen hehkun, eikä iho näytä puuteriselta.

Tsekkaa meikin vaihevideot mun IG highlightseista (linkki sivun lopussa)

Tutustu Fabulous Finlandin uusimpaan meikkikurssiin klikkaamalla kuvaa!

Tilaa uutiskirje, jotta pysyt kartalla uusista postauksista ja kursseista!

Jaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *