Tekoripset, ripsienpidennykset, irtoripset, ripsitupsut, volyymiripset, ripsinauhat – Häh?

Tekoripsien eri termit

Me kauneusalan yrittäjät yleensä tiedämme minkälaisista ripsistä puhutaan, mutta kuluttajilla ja varsinkin valtamedioiden toimittajilla menee usein niin sanotusti puurot ja vellit sekaisin. Tuossa taannoin luin jälleen kerran ripsienpidennysten vaaroista artikkelia, missä tekoripsiä, ripsitupsuja ja ripsienpidennyksiä käytettiin täysin synonyymeinä eikä toimittaja selkeästi ymmärtänyt näiden eroa. Halusinkin kirjoittaa selkeän artikkelin aiheesta, jotta jatkossa voit vaikka linkata tämän tietoiskun ihmiselle, joka ei ymmärrä eri ripsityyppien eroa. Yli kymmenen vuoden meikkaajan kokemuksella sekä entisenä ripsiteknikkona avaan nyt, mitä nämä kaikki eri ripsitermit tarkoittavat!

Tekoripset

Tämä voi olla kattotermi kaikille “feikkiripsille”, eli kaikelle mitä tässä artikkelissa luettelen, mutta useimmiten tekoripsillä viitataan irtoripsiin, eli joko ripsinauhoihin tai yksittäisiin ripsitupsuihin.

Irtoripset

Ripset jotka on tarkoitus ottaa meikin pesun yhteydessä pois, eli joko ripsinauhat tai yksittäiset ripsitupsut. Ripset kiinnitetään liimalla (usein latekstipohjainen), jonka on tarkoituskin irrota pesun yhteydessä. Viime vuosina markkinoille on myös tullut magneettiripsinauhoja, jotka napsautetaan omiin ripsiin kiinni sekä ripsien ylä- että alapuolelta, ja ripsiliimaa ei käytetä ollenkaan.

Ripsinauhat

Irtoripset, jotka asennetaan ripsiliiman avulla yhtenä nauhana ripsirajaan omien ripsien päälle meikin yhteydessä. Ripsinauhat tulee ottaa pois meikin pesun yhteydessä. 

Ripsitupsut

Pieninä ripsitupsuina olevia irtoripsiä, jotka asennetaan meikin yhteydessä ripsirajaan ripsiliimaa käyttäen. Tupsuilla voidaan helposti kustomoida halutun näköinen ripsirivistö; tupsuja voidaan esimerkiksi laittaa vain muutamia silmän ulkonurkkaan, tai lisätä koko rivillinen näyttävämpää lookia varten. Ripsitupsut on tarkoitus poistaa meikin pesun yhteydessä.

Ripsipidennykset / Ripsienpidennykset

Ripsienpidennykset ovat lisäripset, jotka asentaa ammattilainen eli ripsiteknikko, ja niiden on tarkoitus pysyä ripsissä pidempään. Ripsienpidennyskuitu (tai useampi kuitu volyymiripsien tapauksessa) asennetaan aina yksittäiseen luonnonripseen.  Ripsienpidennys irtoaa yleensä vasta sillon, kun luonnonripsen kasvukausi päättyy ja se tippuu pois. Kaikki ihmisen omat ripset vaihtuvat n. 2 kk kuluessa, joten pidennykset kestävät ilman huoltoa n. 3-5 viikkoa. Ripsihuollossa lisätään pidennyksiä uusiin kasvaneisiin luonnonripsiin. Ripsienpidennyksissä käytetään syaaniakrylaattipohjaista semi-permanent liimaa, joka on täysin erilaista kuin irtoripsissä käytettävät ripsiliimat.

Volyymiripset ja klassiset ripset

Volyymiripset ja klassiset ripset ovat ripsienpidennysten eri tyylejä. Volyymiripsissä yhteen luonnonripseen asennetaan todella ohuista kuiduista tehty viuhka, kun taas klassisissa ripsissä yhteen luonnonripseen asennetaan paksumpi yksittäinen kuitu. Volyymiripsien viuhkan kokoa muuttamalla pystyy säätelemään sitä, kuinka näyttävän lopputuloksen haluaa. Halutessaan volyymiripsistä siis saa todella näyttävät, mutta superohuen kuidun ansiosta niillä saa myös tehtyä huomattavasti paljon luonnollisempaa lopputulosta kuin klassisilla kuiduilla. Yleinen harhaluulo on, että klassiset ripsienpidennykset ovat aina luonnollisemman näköiset kuin volyymiripset. Tosiasiassa kuitenkin volyymiripsikuiduilla voi tehdä montaa erilaista lopputulosta.

Tilaa ilmainen Fabulous Finland Magazine, niin saat suoraan sähköpostiisi viimeisimmät artikkelit ja sisällöt sekä tiedon uusista kursseista ja tarjouksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *