Kouluttautumisen tärkeys – Kampaajan kompastuskivet

Kouluttautumisen tärkeys

Moni meistä on opiskellut ammattiimme heti peruskoulun jälkeen. Näin ollen alalla ollaan kymmeniä ja jälleen kymmeniä vuosia. Kauneusalalla asiat ja tiedot kuitenkin vanhenevat nopeastikin. Tuotteet ja tekniikat kehittyvät ja jo pelkästään muoti muuttuu monesti jo kalenterivuodenkin aikana.

Koulussa saamme perustyökalut käsiimme, mutta ammatin opimme käytännössä työssämme. Rullien rullauksessa ja raitojen teossa voisi kuvitella, ettei tieto ole vanhenevaa, mutta tekniikat muuttuvat vuosien ja trendien mukaan.

Eräs asiakas kerran kysyi minulta huppuraitoja ja vastasin etten omista edes huppua, hän oli aivan ihmeissään, kuinka folioilla voi saada raitoja aikaiseksi. Hänen edellinen kampaaja oli tehnyt huppuraidat hänen pitkään luonnontaipuisaan hiukseen. En voi edes kuvitella sitä kipua, kun huppua on revitty pois. En väitä etteikö huppuraidat olisi toimivat jollekin, mutta kun tekniikoita ja tapoja on hallussa useampia, niin voi valita juuri oikean tekniikan sen hetkiselle asiakkaalle.

Kumpi raidoitustekniikka?

View Results

Loading ... Loading ...

Jo oman kampaajan urani aikana tekniikat ovat muuttuneet ja muovautuneet. On tullut mm. käsinmaalatut raidat, luonnolliset balayage-vaalennukset ja upeat hentoiset pastellivärjäykset. Veikkaan ettei 80-luvulla kampaajaksi kouluttautunut ”Sirkka” oppinut näitä taitoja kouluaikoinaan, vaan ne tiedot on täytynyt käydä jossain oppimassa, jotta osaa asiakkaan pyytäessä tällaiset toteuttaa.

Hienoa on, että suuri osa kampaajista ymmärtää kouluttautumisen tärkeyden. Asiakkaat arvostavat todella paljon, että heidän kampaajansa kouluttautuu ja pystyy kertomaan ja toteuttamaan heille uusimmat trendit. Omat asiakkaani innoissaan aina kyselevät uusimpien koulutusten saldoja ja näkevät mielellään opit käytännössä.

Toinen osa kampaajista ei käy koulutuksissa. He ovat kouluttautuneet ammattiin vuosikymmeniä sitten ja tekevät edelleen asiat samalla lailla. Voisin väittää, että mitä kauemmin on ollut alalla, niin sen suurempi kynnys on lähteä koulutuksiin, jos niissä ei ole aiemmin käynyt. Haluaisinkin nyt kannustaa kaikkia lähtemään omasta tutusta salongista ja haastamaan itsensä uusilla tiedoilla. Irrottamaan ajan liiketyöstä, asiakkaista ja rahavirrasta. Väitän, että kun koulutuksia käy, voi myös perustellen nostaa hintoja ja asiakaskunta varmasti uudistuu samalla.

Koulutuksia löytyy jokaiselle. On väriä, leikkausta, kampausta ja bisnestäkin. Jokainen tukkuri tarjoaa kursseja ja riittää, että valitsee itselleen sopivimman. Koulutukset toki maksavat, mutta niin ne maksavat tukkurillekin. Haluamme, että asiakkaat arvostavat työtämme, arvostakaamme mekin siis tukkureiden ja kouluttajien työtä.

Nähdään koulutuksissa! Rohkeasti uutta kohti!

– Janica Ström


Fabulous Finlandin kurssialustalta löytyvät hiusalan verkkokurssit:

Klikkaa kuvaa lukeaksesi kurssista lisää!
Klikkaa kuvaa lukeaksesi kurssista lisää!
Klikkaa kuvaa lukeaksesi kurssista lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *